Robert Rosén matchvinnare i genrepet mot Modo

Bilden:AIK besegrade Modo med 4–1 i genrepet som spelades i Örnsköldsvik. Stockholmarna hade den bättre farten och skapade genom aggressivitet en hel del chanser.

Stor matchvinnare var nyförvärvet – från just Modo – Robert Rosén. Han stod för två mål och en assist. Övriga målskyttar var Tobias Viklund och Dick Tärnström. Nu vänder laget hem för laddning inför premiären mot Timrå den 15:e september på Hovet.

Första perioden går inte till historien som den mest välspelade. Men AIK hade övertaget och skapade ett bra tryck i anfallszon. Modoiterna var dock farliga i sina kontringar. Viktor Fasth fortsatte att övertyga. AIK fick dock inte hål på ångermanlänningarna förrän i periodens sista minuter. Det var försäsongens poängkung Robert Rosén som smög upp vid högra stolpen och kunde nypa in pucken fint framspelad, av ett annat nyförvärv, Linus Videll. Det var dessutom i powerplay, där AIK under förra säsongen hade stora problem, men som under försäsongen varit betydligt bättre.

Modo startade andra perioden bra. Fasth fick några kluriga lägen att reda ut. Men när Rosén redan efter tre minuter gjorde sitt andra mål i matchen tog AIK över allt mer. Fri från blå gjorde skarpskytten inget misstag och placerade den säkert förbi Mikael Tellqvist i Modo-kassen. Fem minuter senare var det dags igen. Rosén tekade pucken klockrent bakåt och Viklund skjuter via Tellqvists axel in trissan i mål. Svartgult fortsatte att dominera perioden ut.

Tredje perioden drog inte ner några större ovationer. När Dick Tärnström efter fem minuter avlossade bössan från blå och satte 4–0 var matchen avgjord. Modo hann genom nyförvärvet Rob Schremp snygga till siffrorna. Men de kom aldrig närmare än 4–1. Resten av perioden blev ett sömnpiller då båda lagen spelade av matchen.

Modo-AIK 1–4 (0-1, 0-2, 1-1)
Period 1: 18:33 0-1 Robert Rosén (Tobias Viklund, Linus Videll)
Period 2: 03:24 0-2 Robert Rosén (Stefan Johansson), 08:05 0-3 Tobias Viklund (Robert Rosén)
Period 3: 05:07 0-4 Dick Tärnström (Daniel Bång), 10:50 1-4  Rob Schremp (Thomas Pöck, Niklas Sundström)

Skott: 32-34 (9-14, 13-16, 10-4)
Utvisningsminuter: Modo 5x2 1x10 AIK 3x2 1x10