Smart AIK bortabesegrade Modo med 2-0

Bilden:Och redan efter 4.08 beseglades hemmalagets öde när AIK:s talang David Lillieström-Karlsson gjorde sitt första mål och första poäng i elitserien.

Modo är AIK:s drömmotståndare sedan återkomsten i elitserien. Bortasegern med 2-0 på torsdagskvällen var den femte av sex möjliga. Som nykomling förra säsongen vann AIK fyra av fem matcher mot Örnsköldsvikslaget, den femte vann Modo i förlängning.

Nollan i målprotokollet spräcktes inte förrän en halv minut återstod av andra perioden, av AIK  i numerärt underläge. Förre Modospelaren Oscar Steen snodde pucken av den nonchalante hemmaforwarden Niklas Danielsson, blev fri och lyckades överlista Tellqvist. Ett psykologiskt mål som också såg ut att påverka Modo, som var svajigt i inledningen av tredje perioden.

Och redan efter 4.08 beseglades hemmalagets öde när AIK:s talang David Lillieström-Karlsson gjorde sitt första mål och första poäng i elitserien. Omringad av Modospelare var 18-åringen ändå först framme på en retur och tryckte in 2-0. Modo var sedan aldrig något reellt hot mot AIK.

Mycket stabil insats av AIK som reste sig snabbt efter derbyförlusten mot Djurgården.

Modo har framförallt problem med anfallsspelet. På två hemmamatcher har laget gjort ett mål - och det kom redan efter 16 sekunder i premiären.

Modos tränare Ulf Samuelsson tyckte att de inte tog vara på sina chanser.

– Vi gjorde en del grejer rätt, men vi var lite bleka runt mål och fick inte in så mycket folk vi ville ha framför Fasth, säger han till Radiosporten.

AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson tycker att alla poäng de tar på bortaplan är bonus.

– Så resonerar vi och spelar ett spel därefter. Pucken framåt och vara enkla i allt vi gör, säger han till Radiosporten.

Modo-AIK 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Andra perioden: 0-1 (19.28) Oscar Steen spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 0-2 (4.08) David Lillieström-Karlsson (Christopher Aspeqvist).

Skott: 24-18 (5-8, 11-6, 8-4).
Utvisningar Modo: 3x2
Utvisningar AIK: 4x2

Domare: Mikael Holm, Skärhamn, och Patrik Sjöberg, Gävle.