Stahre ny tränare i IFK Göteborg


Bilden:
IFK Göteborgs har gjort klart med ett nytt tränarteam. Mikael Stahre och Magnus Edlund tar över från och med säsongen 2012.


Det har spekulerats en tid. Nu är det klart. IFK Göteborgs nya tränare inför säsongen 2012 är Mikael Stahre (huvudtränare) och Magnus Edlund (assisterande tränare).

Sportchef Håkan Mild om den rekryteringsprocess som startade i somras och som slutfördes i dagarna:
– Vi är oerhört glada och stolta. IFK Göteborg ska utveckla vinnare och samtidigt visa resultat. Den kravprofilen matchar våra nya tränare perfekt. I Mikael och Magnus har vi två personer som kompletterar varandra och är de bästa för IFK Göteborg när vi ska återvända till toppen.

IFK Göteborgs nya huvudtränare Mikael Stahre, är inne på samma spår:
– Fotboll handlar om att vinna, då mår spelare, ledare, supportrar och partners till föreningen som allra bäst.

Mikael Stahre kommer att tillträda som tränare från och med 1 november.
– IFK Göteborg är en av de största klubbarna i Skandinavien. Här finns historiken, meriterna, faciliteterna, fansen, akademien och en jättebra verksamhet. För mig handlar det om att skruva på en del saker för att optimera prestationen.Fotboll handlar om att vinna, då mår spelare, ledare, supportrar och partners till föreningen som allra bäst.

Som assisterande tränare får Stahre 44-årige göteborgaren Magnus Edlund, sedan 2009 anställd av Svenska Fotbollförbundet som riksinstruktör.
– Det är en underbar känsla. Jag har följt IFK Göteborg under de 20 år jag levt i staden. Det känns inspirerande att anta den här utmaningen tillsammans med Mikael.

Efter två säsonger, där IFK Göteborg inte har levt upp till de på förhand högt ställda förväntningarna, väntar en spännande omstart och utmaning.

Avtalet sträcker sig över 2014.



Källa:www.ifkgoteborg.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback