Straffseger i Skellefteå för AIK-hockey

Bilden:Nyförvärvet Linus Videll i en tidigare försäsongsmatch mot hans tidigare klubb SSK där "Gnaget" vann med 2-1.

Bilden: Bara Fasth stod ivägen för en ledning för norrläningarna. Den mest minnesvärda räddningen gör Fasth när Lee Goren får ett nästintill öppet mål. Fasth splittade sin benskydd och räddade med vänsterbenet. Fjolårsformen verkar bevarad för Fasth, det kommer krävas mycket av skyttarna i vinter för att kunna överlista VM:s bästa målvakt.

Matchen i Skellefteå Kraft Arena inleddes med en tyst minut för det drabbade i flygolyckan i Jaroslav. En mycket värdig minut. Arenan var knäpptyst och det märktes på de cirka 3 500 att det senaste dagarnas händelse har berört många.
I en rolig och fartfylld match besegrade AIK Skellefteå på fredagskvällen efter straffar. Det var aggresivt och hög fart matchen igenom. Skellefteå hade genom många powerplay ett litet övertag, men AIK var starka i offensiv zon. Slutresultatet skrevs till 3–2 och AIK:s målskyttar var Oscar Ahlström, Robert Rosén och Linus Videll på straff. Segern med mot fjolårsfinalisten innebär att AIK kan åka till försäsongen sista match i Örnsköldsvik med gott självförtroende. På lördag väntar Modo i Fjällräven Center.

Matchfakta:Skellefteå -AIK

Första perioden:
11.30 0–1 Oscar Ahlström (Christian Sandberg, Dick Tärnström) spel 5 mot 4

Andra perioden: 4.08 1–1 Oscar Lindberg (Hannu Pikkarainen, Fredrik Lindgren) spel 5 mot 3, 9.17 1–2 Robert Rosén (Patrik Blomdahl), 10.01 2–2 Fredrik Hynning (Melker Karlsson, Martin Lundberg)

Straffläggning: Omg 1 0–1 Patrik Blomdahl sätter sin straff,  1–1 Erik Forssell sätter sin straff, Omg 2 Rickard Gynge missar sin straff,  Lee Goren med svag straff, Fasth kan rädda, Omg 3 1–2 Linus Videll sätter sin straff, Johan Forsberg missar sin straff

Skott: 47–29 (20–13, 14–8, 13–8)
Utvisningar: Skellefteå 3x2 AIK 6x2
Publik: 3 456