Tredje raka förlusten för Hammarby

Bilden:GIF Sundsvall svarade för en stark vändning, 0-1 blev till vinst med 3-1, i andra halvlek borta mot Hammarby.

Två säsonger i rad har Sundsvall missat direktuppflyttning till fotbollsallsvenskan efter svagt spel på hösten.

I år kan det dock bli tredje gången gillt.

Medelpadingarna svarade för en stark vändning, 0-1 blev till vinst med 3-1, i andra halvlek borta mot Hammarby.När Giffarna Sundsvall besegrade Hammarby med 3-1 i Superettan var det de två utlånade AIK-spelarna Pontus Engblom och Kevin Walker som var de stora matchhjältarna på Söderstadion.

Kevin Walker debuterade för Sundsvall i 2-2-matchen hemma mot IFK Värnamo och spelade då fram till 1-0-målet. Pontus Engblom har varit utlånad till Norrlandslaget under hela säsongen och har svarat för nio mål hittills, något som ger en delad tiondeplats i skytteligan.

Sundsvall ligger kvar på tredje plats som betyder kval, men avståndet till tvåan Ängelholm krympte till tre poäng.

För Hammarby ser det mörkare ut. Tredje raka förlusten betyder att Bajen ligger på 13:e plats med sex omgångar kvar.

Åtvidaberg hemmabesegrade Brage med 2-0 och är ny serieledare.