AIK klassen bättre än Örebro

AIK spelade ut Örebro på Råsunda i första halvlek. Och i andra blev det värre ännu värre för ÖSK. Eventuella spioner från CSKA Moskva måste ha blivit livrädda de första tio minuterna på Råsunda. AIK radade upp hörnor och målchanser. Närmast mål var Kwame Karikari som nickade i stolpen efter sex minuter. Bollinnehavet var 70-30 och Örebro var knappt över mittlinjen. En hejdlös utspelning. Men AIK gjorde inga mål. Då. Målskyttet koncentrerade hemmalaget i stället till minuterna kring halvtidsvilan. Den första fullträffen kom i 42:a minuten när Karikari sprang sig fri på en långboll, rundande en halvsnubblande Jonas Sandqvist och rullade in 1-0 vid bortre stolpen. 2-0 kom i 49:e minuten. Martin Kayongo-Mutumba avslutade ett långt anfall med att sätta bollen i krysset. Retroaktiv utdelning för första halvleks mest lysande spelare. Och utspelningen bara fortsatte. Ända till sista tilläggsminuten då Daniel Gustavsson rullade in 3-0 på egen ribbretur.