AIK övertygade mot Modo - försäsongen är i gång!

Bilden:Försäsongen har äntligen kickat igång på riktigt, under söndagseftermiddagen mötte AIK MoDo i Pinbackshallen i Märsta och det slutade med storvinst för AIK. Slutsiffrorna skrevs till 6-1.

Nästa match är redan nästa helg då Leksand kommer på besök till Norrtälje ishall. Det var flera av de ordinarie A-lagspelarna som saknades på isen när den första riktiga försäsongsmatchen gick av stapeln. Dick Tärnström, Josh MacNevin, David Lillieström-Karlsson, Fredrik Carlsson, Joakim Nordström och Broc Little ersattes av AIK:s J20-spelare Christoffer Gozzi, Edgar Klavins och Dennis Nordström.Efter att bortalaget tagit ledningen i matchen så klev AIK upp alltmer. Christian Sandberg kunde, knappt fyra minuter senare, trycka in 1-1 bakom MoDos målvakt Bernhard Starkbaum och efter kvitteringsmålet tog AIK över perioden totalt. 45 sekunder senare gjorde nyförvärvet Daniel Josefsson 2-1, assisterad av Andreas Frisk och Patric Blomdahl. Spelet fortsatte i MoDos zon och AIK satte en väldig press på Örnsköldsvikslaget.

Det var flera spelare som visade framfötterna under matchens gång och en utav dessa var Tobias Viklund som i början av tredje perioden hade en riktig enmansshow. Viklund tog med pucken från egen zon och med sin snabba och skickliga skridskoåkning tog han sig över hela banan, förbi motståndarna och satte pucken rätt upp i nättaket. Publiken jublade!

MoDo visade sig fortsatt svaga och fick aldrig till något samlat anfall. Det var AIK:s Stefan Johansson som skulle sätta spiken i kistan. Från backposition med full kraft satte han dit 6-1 bakom MoDo-keepern.

AIK-Modo 6-1 (2-1, 2-0, 2-0)

Första perioden: 01:43 0-1 Morten Madsen (Janos Hari & Richard Stehlik), 05:00 1-1 Christian Sandberg (Edgar Klavins), 05:45 2-1 Daniel Josefsson (Andreas Frisk,  Patric Blomdahl)

Andra perioden: 00:42 3-1 Esa Pirnes (Victor Ahlström, Oscar Ahlström), 19:07 4-1 Victor Ahlström (Esa Pirnes, Tobias Viklund)

Tredje perioden: 1:26 5-1 Tobias Viklund (utan assist), 17:06 6-1 Stefan Johansson (Jonas Liwing, Fredrik Hynning)

Skott: 36-20 (18-4, 11-9, 7-7)
Utvisningar: AIK 3x2 Modo 4x2