HBG vs IF Start den 27:e upplagan av Ålandsmatchen.

Bilden:Så var det då dags för den 27:e upplagan av Ålandsresan till Geta på norra Åland.Viking Line fick den ärofulla uppgiten att härbergera en liten mindre skara Sportfånar än tidigare år.Vi var 8 vuxna och ett barn.
Bilden:Öhlunds nya smartphone spelade här ett spratt.Observera att detta är på utresan från Kapellskär till Mariehamn. Fr.v. Björn Lager,Andreas Asplund,Anton Bjurvald och Janne"Sållet" Asplund.
Bilden:Trötta fånar pustar ut efter första kvarten.Många pauser blev det. fr.v. ovan Anton,Rolle,Daniel Asplund (13),Roger(IF Starts grundare och ordförande)som spelat för HBG de senaste åren.Lite kul faktsikt! Observera publiken.Helt fantastiskt vad HBG drar åskådare på bortaplan.
Bilden:Elis Månsson tar igen sig.Han får stå på tillväxt.Enda barnet men iförd landslagtröja och benskydd som sig bör.
Bilden:Elis Månsson mjukar upp vid sidan av plan.Medans pappa och Rolle tar försvarsposition mot IF Starts forwards.Vi får hoppas att han i framtiden får chansen att representera HBG även på planen.
Bilden:Anton Bjurvald får äntligen spela ute.Och gör det bra som mittfältare som egentligen inte är hans rätta plats.Här måste han bara pusta ut......
Bilden:Daniel"Fredell"Asplund grinar illa efter att ha fått en rejäl lårkaka av motståndarna.Björne Lager själv revbenskadad efter en innebandymatch assisterar med kallt vatten......
Bilden: ......men här behövs ett proffs.Matte Månsson (matchens lirare) lägger ett tryckförband på Daniels högerlår.
Bilden:HBG var ju inte fullt lag när vi kom till Geta-stadion.Men en av de inhoppande juniorerna visade sig vara från Beckenbauers hemland Tyskland.Vilken talang trots sin ringa ålder.Antagligen hade hans päron sommarhus på Åland.Men tänk att få dra på sig HBG:s matchtröja.Det kommer bli ett minne för livet för honom.
Bilden:Tack för god match och för vilken gång i ordningen fick vi pisk av IF Start.Denna gång med 1-4.En tjej( i mitten av bilden) bördig från Åland hade smugit sig in i ålänningarnas herrlag.Hon var riktigt bra och hade mycket boll i sig.Hon fick dock en tryckare av en av våra inlånade och tappade luften rejält.Men repade sig dock snabbt och spelade vidare.
Bilden:Tja,och så den klassiska lagbilden från Åland.Men i år var det för första gången en kvinna med.Trendbrott månne ?
Bilden: Två av målgörarna i respektive lag fr.v. Fredrik Bergman,IF Start och Pierre"Kempes" Navier,HBG strålande glada med en burköl som eftersläckare.Pierre gjorde ett av sin av vackraste mål i karriären.En rejäl språngnick efter ett snyggt inlägg.Otagbart för IF Starts keeper.Det innebar 1-3 och HBG fick lite extra energi.Janne fick dock vittja kassen ytterligare en gång innan slutsignalen ljöd.HBG förlorade återigen till sist som Pierre utryckte det vid grillen!
Bilden:När HBG:s Pierre"Jussi" Navier kommer igång så är reportoraren inte bara den franska nationalsången ""Marseljäsen". Även om hans franska bakgrund skvallrar om att den sjunger han med mest inlevelse av alla.
HBG:are runt utegrillarna njuter och ryser efter bastubadandet i Getaviken.
Bilden:Björne Lager under full koncentration när söndagens Terrängkrocket inleds på Pierres ägor.En gren som bara utövas på Åland.
Bilden:Kempes hade stora problem i skogsterrängen trots hemmaplan.Han spelade i par med junioren Björne Lager.
Bilden:Mats och Rolle vann knappt i kvalspelet och blev så här glada efteråt.
Bilden:Gammal är dock äldst! När vi delade om hamnade Janne"Sållet"Asplund och Lasse "Beckenbauer"Öhlund i vinnarhålet.De var oslagbara i uppfartsbacken där det hela avgjordes....
Bilden:....i väntan på sina konkurrenter så tröttnade Öhlund/Asplund och drog i gång korvgrillningen för en välförtjänt "slang med halka".
Bilden:Janne Asplund nyligen fyllda 60 vårar försöker få fart på grillkolen.Hungriga fånar väntade i kulissen.
Bilden:Pierre och Mats preppar flyttväst och sittbrunnen för Elis och Rolle inför den avslutande kanotfärden.
Bilden:Hej vad det går undan Elis försöker hålla takten.Inte helt lätt.Månsson är rorsman.Ser väl härligt ut eller hur.Det lutar mot att traditionen lever vidare på Åland. I så fall blir det 28:e året i rad 2013.Vad säger ni fånar som inte var med denna fina augustihelg 18-19/8.
 
 
Text o Bild
Lars G Öhlund
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback