Kanonläge för Helsingborg efter 3-0 borta mot polska Slask Wroclaw

Helsingborg vann med klara 3-0 borta mot polska mästarna Slask Wroclaw och har ett utmärkt läge att nå play off till Champions League.

Helsingborg inledde årets äventyr i Europa med att slå ut The New Saints från Wales med totalt 3-0. Detta efter samtliga tre mål på hemmaplan i returen.

I den tredje kvalrundan väntade de polska mästarna Slask Wroclaw. Där Helsingborg imponerade i den första matchen på bortaplan.

– Det var nog den bästa matchen för säsongen, säger Jesper Jansson efter 3-0 i Polen.

Första målet på polsk mark kom nio minuter före paus. Ardian Gashi avancerade på offensiv planhalva och skottpassade mot mål. I straffområdet fanns Alfred Finnbogason - delad trea i allsvenska skytteligan med sina tio mål - och styrde in 1-0 till Helsingborg.

Efter paus fick Helsingborg ägna sig något mer åt att försvara och kontra. Men Slask Wroclaw kom ingenstans. Istället satte Helsingborg 2-0 på just en kontring, då Christoffer Andersson skruvade in bollen i krysset med cirka 20 minuter kvar.

Fem minuter före full tid kom även lagets tredje mål. Inbytte Daniel Nordmark placerade in sitt friläge, efter en fin framspelning från Alfred Finnbogason. Islänningen lämnade därefter planen med ett mål och två målpass.