AIK ryckte ifrån Timrå i botten

Två slagsmål och ett spelmål. Det blev det bestående minnet från bottenmötet mellan AIK och Timrå på Hovet.

Det första slagsmålet kom redan före första nedsläpp när Broc Little och Per Hallin brakade ihop. Det andra kom sex minuter in på tredje perioden när Patric Blomdahl i AIK åkte in i målvakten Joakim Lundström. Fem minuter och matchstraff som följd för Blomdahl, som dessutom fick Richard Demén Willaume över sig i en holmgång. Timråspelaren klarade sig med två minuter i båset.

Då ledde AIK med 1-0 efter att Stefan Johansson gett sitt lag ledningen i slutet av andra perioden. Backen Johansson följde med upp i ett anfall och stryde in Oscar Ahlströms skottpassning.

Det i en match som fram till dess varit avslagen trots den intensiva inledningen. Det märktes att det skiljde fyra poäng och ett kvalstreck mellan lagen, ingen ville förlora.

Timrå slarvade sedan bort chansen till ett långt power play genom att dra på sig ett lagstraff när Blomdahl gått ut i omklädningsrummet.

De sista tio minuterna blev en mållös kamp där AIK-klacken stundtals visade att det trots alla nya arenor finns få ishallar i Sverige som kan mäta sig med ett Hovet under tryck.

– Det var tufft att komma in i det. Men det var ändå en okej match. Skönt med en seger, men vi gör ingen större match. Synd att vi inte kan bjuda publiken på mer. Fast å andra sidan tog vi tre poäng, säger en comebackande Dick Tärnström till Radiosporten.