AIK sparkar "Perra" - Eldebrink in från Kloten

I jakten på en slutspelsplats anställer AIK Ishockey Anders Eldebrink som ny huvudtränare. Därmed lämnar Per-Erik Johnsson sitt uppdrag i klubben.

– Tabellplaceringen där vi ligger näst sist och vi behöver få in en ledare med ny energi, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till Radiosporten om beslutet att sparka Per-Erik Johnsson.

– Sedan beror det också på att vi tappat vår själ i vad vi står för och vår spelidé som inte riktigt funnits där. Avsaknadet av ett eget spel.

Men fjolårets semifinallag AIK ligger på näst sista plats och riskerar spel i kvalserien till våren och därför har AIK knutit Anders Eldebrink till klubben.

– Han är väldigt kompetent, har gjort det bra i Kloten under många år och är meriterad. Han står också för sättet att spela ishockey som vi vill här i AIK, säger Anders Gozzi.

Nye tränaren Eldebrink har tillbringat de senaste säsonger som huvudtränare för schweiziska Kloten. Dessförinnan hade han två säsonger som assisterande tränare i Timrå och Södertälje. Han var även med i Tre Kronors ledarstab under Torino-OS 2006 och VM i Bern 2009.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback