Capello avgår som förbundskapten med omedelbar verkan

Efter ett möte med engelska fotbollsförbundet, FA, meddelade Fabio Capello på onsdagskvällen att han avgår som Englands förbundskapten.

I ett pressmeddelande meddelar FA att diskussionen under mötet handlade om beslutet att frånta John Terry lagkaptenstiteln.

FA beslutade detta i förra veckan, utan att rådfråga Capello. Terry är anklagad för att ha kommenterat Queens Park Rangers Anton Ferdinand på ett rasistiskt sätt under en ligamatch i höstas.

Tidigare har Capello sagt i en tv-intervju i italienska RAI att han fortfarande ser Terry som sin lagkapten och kritiserade FA:s beslut. Rättegången mot Terry inleds i juli.

Det är fyra månader kvar till EM och England står nu utan förbundskapten.

I snacket om vem som ska efterträda Capello nämns Tottenhams manager Harry Redknapp, men det är tveksamt att han skulle kunna vara kvar i Hotspurs och samtidigt leda landslaget.

– Det skulle möjligtvis vara Stuart Pierce, assistenten till Capello. Han har haft hand om U21-landslaget och ska vara förbundskapten för OS-laget. Det känns som ett naturligt val, men det som är ett naturligt val är inte alltid ett optimalt val.

– Det har redan kommit skämt om Svennis, men jag tror att det är höga odds på honom hos engelska bookmakers nu.

Klockan 12 engelsk tid på torsdagen håller FA en presskonferens på Wembley stadium. Sverige möter England i EM-slutspelet den 15 juni i Kiev.

 

U21-förbundskaptenen Stuart Pearce kommer att leda England i den kommande landskampen mot Holland. Därefter ska FA hitta en långsiktig lösning på förbundskaptensfrågan.

 

Källa:www.sr.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback