Rosén fullbordade AIK:s femetta mot Modo

Robert Rosén låg bakom AIK:s seger mot Modo. Fem poäng kom från poängkungens klubba när Solnalaget vann med 5-1.

AIK bryter en svit på fem matcher utan trepoängare när det som bäst behövs. De vinner sexpoängsmatchen borta mot Modo med 5-1 och förbättrar positionen i streckstriden.

Modos form såg klart starkare ut före matchen. Laget hade tagit 22 poäng under fjärde femtedelen, elva matcher, i serien. Bara Brynäs var bättre. Örnsköldsvikslaget hade dessutom fyra raka hemmasegrar.

– Man kan inte vinna alla matcher. Det är för jämn serie. Alla lag är för bra för det, säger Modos målskytt Janos Hari om förlusten.

AIK hade haft det svårt under en period och bara tagit sex poäng på fem matcher, ingen trepoängare. När det kom till spel - var dock AIK bättre. Fick med sig 2-0 från första perioden där Modo hade mer puck, men AIK var klart stabilare, inte minst i försvaret.

AIK fick sedan 3-0 tidigt i andra perioden och Modo såg ut att tappa energi. Fortsatte att ha mycket puck men orkade inte dyrka upp ett starkt AIK-försvar, med en mycket tät Viktor Fasth längst bak.

12 Timrå IK 45 14 8 31 94 146 -52 41

Betecknande var när Modo hade pucken nästan ett helt power play men inte fick till ett vettigt avslut.

När AIK direkt därefter fick power play gjorde Oscar Steen sitt andra mål, 4-0 till AIK och matchen i praktiken avgjord.

Säker seger för ett AIK, som gick förbi Modo i den hyperjämna tabellen och upp på sjunde plats.

Noterbart: Det var tredje bortasegern för AIK mot Modo den här säsongen - medan Modo vunnit båda matcherna mellan lagen på Hovet.