Så hårt slår krisen mot fotbollen i Grekland

Tänk dig att hela superettan och alla serier därunder stoppas på grund av landets ekonomiska kris. Det har nu hänt, i Grekland.

– De grekiska fotbollsklubbarna från division två och tre får inget bidrag. Det betyder att de inte kan resa till bortamatcherna och de två senaste omgångarna har blivit uppskjutna, säger journalisten Georgios Stergiadis till Radiosporten och tillägger:

– En match i den grekiska förstaligan spelades inför 18 betalande åskådare. Det speglar vad som händer i det grekiska samhället just nu. Folk har helt enkelt inte råd att se på fotboll.

Den svenska landslagsbacken Olof Mellberg spelar i Olympiakos. Ett storlag som alltid brukar ha fullsatt på sina matcher. Men nu är det annorlunda.

– De spelade ett derby mot AEK Athen och stadion var inte utsåld, vilket är första gången någonsin, säger Georgios Stergiadis.

Vad finns det för hopp om att läget ska förbättras?

– Alla måste ställa upp och hjälpa till. Man kan inte lita på att staten och tipstjänst kommer att ge bidrag, utan det blir upp till medlemmarna att organisera lagen ekonomiskt.

 

Källa:www.sr.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback