Wesslau straffhjälte för Djurgården borta mot Skellefteå

Krislaget Djurgården höll styr på nerverna och kunde vinna efter straffar över topplaget Skellefteå. Målvakten Gustaf Wesslau blev stor matchhjälte i Djurgårdens 3–2-seger på bortaplan.

En taktik som fungerade bra mot topplaget. Skellefteå, som hade två raka segrar i bagaget, hade stora svårigheter att skapa ordnade anfall.

Framför allt backarna slarvade oerhört i hemmalaget och i andra perioden blev det ödesdigert för Skellefteå.

Kristofer Ottosson tog pucken av Fredrik Lindgren och gav Djurgården ledningen med 1–0.

Skellefteå kunde kvittera innan andra perioden var över. Lagets powerplay med fem forwards gav på nytt frukt. Bud Holloway såg till att det var utjämnat, 1–1, inför tredje perioden.

Båda lagen gjorde varsitt mål, men Skellefteå var närmast att avgöra under ordinarie tid. Förlängningen slutade mållös och drabbningen fick avgöras på straffar.

Patrick Cehlin kunde sätta Djurgårdens fjärde straff. Därefter räddade Gustav Wesslau straffen från Oscar Möller.

Djurgården tog två nya livsnödvändiga poäng i kampen om att undvika kvalserien.