AIK vassast i Stockholmsderbyt

Bilden:Johannes Salmonsson blev derbyhjälte efter att han på övertid svarat för 4-3 och sitt andra mål för kvällen.

På torsdagskvällen avgjordes AIK:s sista hemmaderby i grundserien. Matchen, som var viktigare en någonsin, visade sig bli jämn mellan de två Stockholmslagen.
AIK tog en viktig tvåpoängare i hemmaderbyt mot Djurgården sedan tvåmålsskytten Johannes Salomonsson avgjort efter 44 sekunders förlängning.
Under ordinarie tid tog de svartgula ledningen tre gånger om men Djurgården replikerade snabbt vid samtliga AIK:s mål. Victor Ahlström och Robert Rosén svarade för de två första målen innan Salomonsson slog till två gånger om.
AIK ligger sexa i Elitserien med två poäng tillgodo på Djurgården närmast under slutspelsstrecket.

AIK-Djurgården 4-3 e förl (1-1, 0-0, 2-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (14.26) Victor Ahlström (Oscar Ahlström, Daniel Rudslätt), 1-1 (18.35) Daniel Brodin (John Norman, Mattias Carlsson).

Tredje perioden: 2-1 (3.22) Robert Rosén (Oscar Steen, Daniel Rudslätt) spel fem mot fyra, 2-2 (4.23) Josef Boumedienne, 3-2 (9.43) Johannes Salmonsson (Fredrik Carlsson), 3-3 (11.14) Andreas Holmqvist (Marcus Nilson, Josef Boumedienne).

Fjärde perioden: 4-3 (0.44) Johannes Salmonsson.

Skott: 40-21 (9-7, 18-6, 12-8, 1-0).

Utvisning: AIK: 2x2. Djurgården: 4x2.

Domare: Christer Lärking, Stockholm, och Wolmer Edqvist, Grums.