Över 6.000 hyllade småkronorna i "Kungsan"

Bilden:Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel hyllade guldhjältarna på slottet.Som tack gav bragdlaget den gravida Kronprinsessan en landslagströja i miniatyr.



På fredagsmorgonen bärgade småkronorna det första svenska JVM-guldet på 31 år. Idag landade guldhjältarna på Arlanda och under eftermiddagen hyllades de i Kungsträdgården.

– Det är alltid skönt att vinna och det är skönt att komma hem och få ett såhär fint mottagande, säger lagkaptenen Johan Larsson vid presskonferensen på Arlanda.

Till vardags spelar Johan Larsson i Brynäs, men än så länge vet han inte när han kommer att spela för sitt klubblag igen.

– Nu är det firande och sådär först, det är viktigast nu. Det är bara att suga in allt, det är inte så många som får vara med om den här upplevelsen, säger han.

Klockan 16 idag hyllades juniorkronorna i Kungsträdgården av de svenska fansen, men först blev det ett besök på slottet för laget. Vad Johan Larsson skulle säga till kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade han däremot inte bestämt.

– Jag satt och spånade på något tal där på flyget men jag får väl dra till med min gotländska charm här tror jag, säger han.

Väl i Kungsträdgården möttes de unga stjärnorna upp av ett enormt publikhav. Över 6000 personer hade tagit sig till platsen i centrala Stockholm i den krispiga vinterkylan för att hylla guldmedaljörerna.

När spelarna presenterades jublades det högt, bengaliska eldar tändes och svenska flaggor vajade i vinden.

Spelarna såg ut att njuta av uppståndelsen i Kungsträdgården - och ville inte lämna scenen.John Klingberg fick sista ordet då han drog igång allsången bland de tusentals fansen.

"VM-guld, VM-guld, VM-guld..."

 

 

Källa:www.sr.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback