Så kan det gå när mediedrevet har sin gång-skrämmande !!

Innebandyklubba med boll
Veckans ord är ändå "innebandypappa". Men det är tveksamt om det alls ligger något i den historia om en grym pappa som spritt sig genom medierna i veckan.


Medierna 20120114 Innebandykoll och sexhämnd (MP3)

Vi kollar storyn om innebandypappan
Berättelsen om sportpappan som tyckte sonen spelat så dåligt att han kunde gå hem från Uppsala till Stockholmstrakten i minusgrader och matchkläder drog igång bloggdrev, tv-debatter och upprörda artiklar. 
Men avskyn övergick snart i förvirring när det visade sig att hela historien bygger på en enda källa. Som inte kan bekräftas någonstans. 
Tidningen (Upsala Nya Tidning)som först publicerade historien försökte inte ens få den bekräftad innan tidningen gick i tryck. Och när  SVT berättade om händelsen slog de fast att nyheten hade hänt, utan att ringa ett enda samtal för att ta reda på om nyheten om den så kallade innebandypappan verkligen var sann. 
Vi på Medierna är de första journalisterna som faktiskt har pratat med en pappa till en pojke som stod utanför Fyrishov i kortbyxor i lördags. Och vi är de första som pratat med ledaren som plockade upp pojken och tog honom till pappans bil. De berättar en helt annan historia än den ni hört i veckan.

 

Sportfånens kommentar : Uppsala nya Tidning dags att sätta ansvarig utgivare på bänken.Rött kort och ersättning bör utbetalas för den felaktiga publiceringen om innebandypappan(!)

 

Källa:www.sverigesradio.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback