Småkronorna vände matchen igen och är i final i JVM

Precis som i matchen mot Ryssland kom Sverige tillbaka efter underläge i den sista perioden och avgjorde efter full tid.
– Det visar vilken fantastisk karaktär och moral de här spelarna har, säger förbundskapten Roger Rönnberg.

– De kommer tillbaka och vägrar att förlora och gör verkligen allt för att vinna matchen.

Även om Sverige dominerade både skotten och matchen så var det finnarna som tog ledningen i slutet på den första perioden. I den andra utökade de ledningen till 2-0 efter svensk slarv i egen zon.

Precis som mot Ryssland, i den sista gruppspelsmatchen, kom vändningen i den sista perioden.

– Känslan i paus var att om vi inte kvicknar till så skulle den här turneringen vara över, säger Rönnberg.

William Karlsson reducerade i powerplay i början av den tredje perioden och med mindre än två minuter kvar satt Max Friberg 2—2 i tom bur, efter den finska målvakten misslyckats med en rensning. Och återigen hade Sverige kommit tillbaka.

Förlängningen blev mållös och efter tre straffmål från Sverige var Finlands Mikael Granlund tvungen att sätta sin straff annars skulle Sverige vinna. Det finländska underbarnet tappade pucken och Sveriges finalplats var säkrad.

– Jag tycker de här spelarna är fantastiska. De är verkligen spelare som vill vinna hela tiden. De driver varandra på ett otroligt sätt. Annars hade vi inte vunnit de sista två matcherna.

I finalen ställs juniorkronorna mot Ryssland igen. De slog Kanada med 6-5 i nattens andra semifinal. Finalen spelas natten till fredag 02.00 och SVT/Radiosporten sänder.


Källa:www.sr.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback