Stabil insats gav AIK tre poäng mot Linköping

Bilden:AIK tog tre mycket viktiga poäng hemma mot Linköping i kampen om en slutspelsplats.

Jonas Liwing inledde målskyttet i den andra perioden när AIK exploderade med tre mål på lika många minuter. Den andra perioden är en av AIK:s absolut bästa för säsongen. Det var en skön revansch efter förlusten senast borta mot Linköping.

AIK:s seger innebär att laget nu ligger på den sista slutspelsplatsen medan Linköping och Lückner är nästjumbo och får fortsätta leta efter segerrecept.

– Jag tror på de här laget och jag ser en potential. Att exakt peka på vad man ska tag i först och som nummer två och tre är jättesvårt, sa Lückner.

AIK-Linköping HC 3-0 (0-0, 3-0, 0-0)
Andra perioden: 1-0 (8.35) Jonas Liwing (Kent Mcdonell, Johannes Salmonsson), 2-0 (10.04) Richard Gynge (Robert Rosén, Oscar Steen), 3-0 (11.08) Daniel Bång (Robert Rosén, Richard Gynge) spel fem mot fyra.

Skott: 33-23 (7-8, 16-4, 10-11).
Utv, AIK: 4x2.
Linköping: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Pehr Claesson, Alvesta.
Publik: 4 018.