Djurgården kryssade på nytt denna gång mot Peking

Djurgårdens förlustfria svit i fotbollsallsvenskan håller i sig. Den växte till tio i antal matcher efter 1-1 mot Norrköping i måndagens möte på Stockholms stadion - åttonde gången på de tio senaste matcherna som Djurgården fått med sig det resultatet.

Hemmalaget jämnade så småningom ut spel och chanser och efter drygt en halvtimme fick Daniel Sjölund perfekt träff med vänstern. 25-metersprojektilen smet in vid David Nilssons högra stolprot och 1-0 till Djurgården var ett faktum.

Även i andra halvlek var första chansen Norrköpings. Men Tommi Vaiho var på sin vakt och sedan syntes inte mycket av Norrköpings snabba omställningar.

Djurgården kontrollerade matchen men slog av på tempot. Det utnyttjade Norrköpings inhoppare Christoffer Nyman som nickade in kvitteringen i 85:e minuten.

Med var sin poäng avancerade båda lagen i tabellen.

Noterbart var att Kennedy Igboananike, i Djurgårdens kylskåp under hela säsongen, tagits till nåder och fick göra ett inhopp i 72:a minuten.