Just nu: Djurgården höll undan mot Blåvitt

Bilden:Djurgårdens IF hemmabesegrade IFK Göteborg med 3-2 i en kampfylld allsvensk match på tisdagskvällen.James Keene, forwarden, visade vägen med två mål.

Inledningsvis såg Tobias Hysén initiativrik ut. Hemkommen efter sitt första landslagsmästerskap var han med i det mesta som IFK Göteborg skapade. Ofta med hjälp av Daniel Sobralense. Efter 21 minuter gjorde de senare 1-0 på en nicktouch.

Men sedan bytte matchen skepnad. Djurgården började flytta fram. James Keene var snabb och påhittig. Göteborg tappade bolltempot och kylan. Keene fick kylan, eller åtminstone trodde han att det var julafton. Han passade andra, han passade sig själv och med jämna mellanrum gjorde han mål.

Keene fick en frispark en bit in på Göteborgs planhalva, sedan sprang han i läge och nickade. Bollen seglade, John Alvbåde nådde inte. 1-1.

Daniel Sjölund gjorde 2-1 bara några minuter in i andra. Och flytet fortsatte för hemmalaget.

Djurgårdens Petter Gustavsson sköt ett skott efter en hörna. Och när bollen damp ner lite slumpartat så var han där också, Keene, och stötte in 3-1 i 56:e minuten.

Mot slutet av matchen försökte IFK Göteborg komma tillbaka. Tobias Hysén gjorde 2-3.

IFK Göteborg kämpade, tryckte på. Men hemmalaget kämpade också. Och höll ut.

Djurgården-IFK Göteborg 3-2 (1-1)

0-1 Daniel Sobralense (21), 1-1 James Keene (29), 2-1 Daniel Sjölund (52), 3-1 James Keene (56), 3-2 Tobias Hysén (72).

Varningar, Djurgården: Kasper Hämäläinen, Andreas Dahlén, Peter Nymann Mikkelsen, Joona Toivio, Brian Span. IFK Göteborg: Hjörtur Logi Valgardsson, Hannes Stiller.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 10 115.