Krisen växer i Göteborg - utspelade av Gefle

IFK Göteborgs kris växer och växer. Idag blev det storförlust mot Gefle med hela 5-0. Gefle tar därmed viktiga poäng i bottenstriden.

IFK Göteborg har inte vunnit på nio omgångar, idag blev krisen i det tippade topplaget ännu större. På Strömvallen blev laget utklassade av ett väldigt effektivt Gefle.

– Det är katastrof, säger Göteborgs tränare Mikael Stahre.

Hemmalaget började klart bäst och de första 20 minutrarna hade inte IFK mycket att säga till om. IFK repade sig efter den tröga starten och flyttade upp positionerna. Just som IFK:s press var som störst var det Gefle som gjorde 1-0 genom Daniel Bernhardsson, ett mål som blev den första halvlekens enda.

I den andra halvleken klev matchens bästa spelare Jakob Orlov upp på en hörna och kunda nicka in 2-0 i minut 47. IFK försökte och försökte, men det ville sig inte. Blåvitts David Moberg Karlsson och Tobias Hysén hade jättechanser men utan att göra mål.

På en Geflekontring spelade Orlov fram Mikael Dahlberg som satte 3-0 i öppet mål och matchen var avgjord.

Föredetta IFK-spelare Alexander Falsetas avslutade senare målskyttet med att göra både 4 och 5-0.

– 5-0 mot Göteborg hemma, det är stort. Vi var bra från start och får med oss ett mål i halvtid, det stärker oss mycket säger Gefles Daniel Bernhardsson.

– Det är en total kollaps, det är alldeles för dåligt avslutar Stahre.