Nicklas Jensen på väg till AIK-hockey

Bilden:AIK har gjort klart med den danske supertalangen Nicklas Jensen inför kommande säsong – om han inte tar en plats i NHL-laget Vancouver Canucks.
 

– Nicklas är en talangfull spelare med otrolig potential, säger sportchefen Anders Gozzi.

Den 19-årige forwarden Nicklas Jensen är på väg till AIK. Den danska supertalangen valdes i NHL-draftens första runda av Vancouver och lånas ut till AIK under kommande säsong – om han inte tar en plats i NHL-laget.
– Nicklas är en talangfull spelare med otrolig potential. Han har både storlek, snabbhet och fantastisk teknik. Vi är glada att Nicklas väljer att utvecklas vidare hos oss, säger sportchefen Anders Gozzi.

Jensen ansluter till AIK 1 augusti. Han kommer dock lämna truppen under de två första veckorna i september då han ska försöka att ta en plats i Vancouver Canucks stjärnspäckade laguppställning. Får han inte plats, spelar han med Gnaget under kommande säsong.
– Nicklas vi ge sig själv chansen att spela sig in i Vanouver. Om han inte skulle lyckas med det ser han det som en bra möjlighet att få utvecklas i AIK och Elitserien, säger Gozzi. 

Jensen spelade under förra säsongen i OHL-laget Oshawa Generals där han gjorde 58 poäng på 57 matcher. Den store dansken, 191 cm och 92 kg, ses som en av de största talangerna i dansk hockey någonsin.

Sportchefen är nu färdig med lagbygget:
– Vi tror mycket på den trupp vi har nu. En bra blandning av talang och rutin. Jag längtar redan nu till säsongsstart, avslutar Gozzi.

Statistik:

Född: 1993-03-16
Nationalitet: Dansk
Position: Forward 
Skjuter: Vänster
Längd/Vikt: 191 cm/92 kg
Senaste klubb: Oshawa Generals
Draftad: 2011, round 1 (#29 overall) by Vancouver Canucks

 

Källa:www.aikhockey.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback