Oavgjort för Djurgården - igen!!!

Bilden: Ett tidigt DIF-mål av Peter Nymann efter en halvtimme räckte inte till seger eftersom Norrköping kvitterade med tio minuter kvar.  1-1 ånyo och den oavgjorda förbannelsen fortsätter.

Djurgården såg ut att att lämna Norrköping med en seger i bageget, men det satte Imad Khalili stopp för.

En sen kvittering gav 1-1 mot Djurgården - för andra matchen i rad. Förra omgången; Djurgården-Norrköping på Stadion.

Ett tidigt ledningsmål för Djurgården - en sen kvittering av Norrköping och 1-1 som slutresultat.

Nytt möte måndag kväll på Nya Parkeni Norrköping och en favorit i repris för hemmalaget.

I 28:e minuten tog Djurgården ledningen genom danske Peter Nymann Mikkelsen och det såg länge ut att bli slutresultatet.

– Jag kom in i planen och skjöt för första gången med vänsterfoten. Det var skönt att se den gå i mål, sa målskytten till Radiosporten efter matchen.

Men precis som i Stockholm slog Norrköpingtill med en sen kvittering.

Imad Khalili nickade farligt utanför i 77:e minuten, men var sedan högst på en Norrköpings-hörna strax därefter och sedan hade han siktat in sig.

I 80:e minuten kom nästa Norrköpings-hörnaoch den nickade Imad Khalili in bakom Tommi Vaiho i Djurgården-målet och frälste hemmalaget.

– De var lite hetare, och hade bättre chanser än oss. Men sett till matchen är resultatet rättvist, summerade Norrköpings målvakt David Nilsson.

Norrköping klättrade i och med poängen förbi östgötakonkurrenten Åtvidaberg och är nu sexa i tabellen.

På fredag möter Norrköping Åtvidaberg isäsongens andra derby och det är ett formstarkt Norrköping som kommer till Kopparvallen.

De fyra senaste matcherna har gett "Snoka" åtta poäng via två segrar och två oavgjorda matcher och IFK är nu bara två poäng från den viktiga fjärdeplatsen i tabellen.

Norrköping-Djurgården 1-1(0-1)
0-1 Peter Nymann Mikkelsen (28), 1-1 Imad Khalili (80).

Varningar IFK Norrköping: Christoffer Nyman.
Varningar Djurgården: Peter Nymann Mikkelsen.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 10 329.