Gomez sänkte uddlöst Holland

Bilden:Tyskland tog en helt rättvis seger mot ett i långa stunder uddlöst Holland. Mario Gomez gjorde Tyskland bägge mål.Mesut Özil gratulerar.

Det var en avvaktande inledning av matchen i värmen på Metalist Stadium i Ukraina. Lagen kände på varandra i de första 15-20 minuterna.

I den 24 minuten blev Mario Gomez fint frispelad av planens gigant Bastian Schweinsteiger. Gomez tackade genom att säkert sätta 1-0 bakom Stekelenburg.

Sedan hade Tyskland kontroll på händelserna.

Sju minuter före halvtidsvilan utökade Gomez den tyska ledningen. Återigen fint framspelad av Schweinsteiger. Återigen ett säket avslut bakom  Stekelenburg.

Holland gjorde två byten i paus i hopp om att få igång spelet och komma tillbaka i matchen. Men man var långa stunder alldeles för uddlösa.

Ett litet hopp väcktes med dryga kvarten kvar när van Persie reducerade. Men Tyskland fick effektivt tiden att gå resten av matchen.

Holland-Tyskland 1-2 (0-2)

0-1 Mario Gomez (24), 0-2 Mario Gomez (38), 1-2 Robin van Persie (74).

Varningar, Holland: Nigel de Jong, Jetro Willems. Tyskland: Jerome Boateng.

Domare: Jonas Eriksson, Sverige.

Publik: 40 000 (Charkiv).