Mästarna i final - Ronaldo i tårar

Bilden:Spanien besegrade Portugal med 4-2 efter straffar i EM-semifinalen.

Cristiano Ronaldo mot Spanien. Så skulle EM:s första semifinal se ut, men så blev inte fallet.

I stället ställde hela det portugisiska laget upp med ett rejält defensivt arbete som chockade Spanien i första halvlek.

Spanien stötte upp med ytterbackarna och gjorde det svårt för Portugal att komma på anfall, men de regerande EM- och VM-mästarna lyckades inte få till anfallen.

Under ordinarie matchtid kom det två riktigt farliga målchanser. En signerad Andres Iniesta där mannen som avgjorde VM-finalen 2010 sköt över.

Den andra chansen fick Ronaldo som inte kom in i matchen riktigt förrän efter 25 minuter ungefär. Han sköt också över.

Över mål gick även de två frisparkarna som Portugals gigant fick i sitt favoritläge. Efter 90 minuters spel var det mållöst och trötta portugiser.

Även förlängningen blev mållöst, men det var Spanien som hade trycket. I straffarna följdes lagen åt.

Xabi Alonso missade Spaniens första, João Mountinho missade Portugals första.

Iniesta, Pepe, Pique och Nani satte sina straffar. Sen avgjordes det. Sergio Ramos gjorde vad han skulle, men Bruno Alves, den brutala mittbacken, missade sin straff och när Cesc Fàbregas gjorde 4-2 för Spanien var det avgjort.

Ronaldo fick inte ens lägga sin straff, han stirrade upp i himmelen med tårar i ögonen och EM-äventyret var över för Europas bästa fotbollsspelare.