Los Angeles Kings vann Stanley Cup i natt

Loading...
Bilden:Los Angeles Kings Dustin Brown (23) håller upp Stanley Cup trofén efter det att "Kings" vann överNew Jersey Devils med 6-1 i den 6:e matchen i NHL hockey Stanley Cup finalen i Los Angeles.

En korkad tackling och ett lysande power play. Det lade grunden till Los Angeles Kings första Stanley
Cup-titel genom tiderna. Laget vann den sjätte finalen mot New Jersey med 6-1.

– Det är en obeskrivlig känsla, sade tvåmålsskytten Jeff Carter.

Två möjligheter att spela hem Stanley Cup-bucklan hade missats, och 3-0 hade blivit 3-2 i matcher. Men när Los Angeles på måndagen tog emot New Jersey i final nummer sex var det inget snack om saken.

Matchavgörandet kom redan i första perioden. New Jerseys Steve Bernier tacklade Rob Scuderi och fick matchstraff. Fem minuters power play följde, och då blev det mål för Los Angeles - tre gånger om:

1-0 efter 11.03. Lagkaptenen Dustin Brown styrde in ett skott från Drew Doughty. 2-0 efter 12.45. Jeff Carter, assisterad av Brown. 3-0 efter 15.01. Trevor Lewis tryckte från nära håll in pucken bakom Martin Brodeur.

Den knappt fyra minuter långa urladdningen fick Staples Center i Los Angeles att koka. Stadens ishockeystolthet var på väg mot klubbens första Stanley Cup-titel.

Bucklan kom ännu närmare när Jeff Carter sköt sitt andra mål i matchen, i krysset bakom Brodeur, och utökade till 4-0 efter 1.30 av mittperioden.

Adam Henrique reducerade strax före slutet av andra perioden. Men några fler mål lyckades inte New Jersey göra på Jonathan Quick som efter finalen tilldelades Conn Smythe Trophy, priset till slutspelets mest värdefulla spelare.

I stället kunde Lewis, i tom kasse, och Matt Greene i slutminuterna ordna segersiffrorna 6-1 för Los Angeles. Sedan utbröt ett vilt segerfirande efter slutsignalen.