Oavgjort i supermötet mellan Italien och Spanien


Bilden:Gianluigi Buffon gjorde en stormatch och räddade Italien från förlust mot Spanien


Två av fotbollsvärldens verkliga tungviktsnationer, Spanien och Italien, delade på poängen i en match som bjöd på mycket.

På förhand handlade mycket om vem som skulle starta på topp i Spanien. Svaret blev, ingen.

Vincente Del Bosque valde att spela med sex mittfältare, där Cesc Fabregas var uppsatt som spjutspets.

Italien ville inte vara sämre, och valde att matcha mittfältaren Daniele De Rossi som ensam mittback.

Spanien hade inledningsvis mycket boll, men allt som oftast tog det stopp i höjd med italienarnas straffområde. Gli Azzuri bjöd dock upp till dans och hade flera farliga anfallsförsök. Den första halvleken slutade ändå mållös.

I den andra halvleken kom målen. Först ut var Italien, där nyinbytte Antonio Di Natale löpte fint i djupet och fick en fantastisk passning av Pirlo. Fri med målvakten gjorde 34-åringen inget misstag och Italien var i ledningen.

Men ledningen höll bara i några minuter. David Silva bjöd på en fin instickare till Fabregas som vänstersköt in kvitteringen från nära håll.

Efter målen skruvades tempot upp rejält. Och det var Spanien som försökte mest. Fernando Torres, som byttes in, hade två jättechanser men brände.

– Båda lagen ska ändå vara nöjda. Spanien var kanske närmast segern, men Italien gjorde det bra. Det här var EM:s bästa match hittills.


Spanien-Italien 1-1 (0-0)

0-1 Antonio Di Natale (61), 1-1 Cesc Fabregas (64).

Varningar, Spanien: Jordi Alba, Alvaro Arbeloa, Fernando Torres. Italien: Mario Balotelli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Christian Maggio.

Domare: Viktor Kassai, Ungern.

Publik: 43 615 (Gdansk).

 

Källa:www.uefa.com

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback