Portugisisk inhoppare hjälte mot Danmark

Silvestre Varela blev stor hjälte när han byttes in mot Danmark och gjorde Portugals segermål i slutminuterna.Portugal började matchen bäst och hade mycket tryck mot Danmarks mål redan från start, även om det inte var några superheta målchanser.Men efter knappt 25 minuters spel kom det portugisiska ledningmålet. Pepe nickar in det på en hörna mot främre stolpen.

Med tio minuter kvar av den första halvleken ökar Portugal på sin ledning. Ytterforwarden Nani kommer runt på högerkanten och slår ett inspel till Hélder Postiga som lätt kan slå in bollen i nät.

Danmark jobbade på och fick igång ett bättre spel. Och de lyckades också få in ett reduceringsmål innan paus. Nicklas Bendtner nickar in bollen i öppet mål.

Därefter tar Danmark över spelet och de kommer runt mer på kanterna och kommer till flera avslut. Med tio minuter kvar kommer också kvitteringsmålet.

Nicklas Bendtner gjorde sitt andra mål för aftonen, när han nickade bollen via Portugals Rui Patrício och stolpen in i mål.

Fyra minuter senare gör Portugal sitt genidrag till byte, in kommer Silvestre Varela. Han behövde endast tre minuter på planen innan han smällde till och dunkade in segermålet.

Danmark-Portugal 2-3 (1-2)

0-1 Pepe (24), 0-2 Helder Postiga (36), 1-2 Nicklas Bendtner (41), 2-2 Nicklas Bendtner (80),
2-3 Silvestre Varela (87).

Varningar, Danmark: Jakob Poulsen, Lars Jacobsen. Portugal: Raul Meireles, Cristiano Ronaldo.

Domare: Craig Thomson, Skottland.

Publik: 30 000 (Lviv).