Ronaldo Portugals hjälte

Portugal vann den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot Holland med 2-1 och är därmed klara för kvartsfinal.

Mycket stod på spel i "dödens grupp" inför den sista omgången. Alla lag hade teoretisk chans att ta sig vidare.

Holland var det lag som började mest offensivt. Portugal såg lite avvaktande ut och skönk ner med sitt presspel. Efter elva minuters spel får Arjen Robben bollen och serverar Rafael van der Vaart som säkert kan sätta den i mål.

Men sedan var det Portugal som dominerade i stort sett hela matchen och den stora stjärnan blev Christiano Ronaldo.

I den 28.e minuten frispelades Ronaldo och ensam med Maarten Stekelenburg gjorde Real Madrid-anfallaren inget misstag. 1-1 var ett faktum och nu blev det jobbigt för Holland. De fick jaga mycket boll resten av matchen.

Efter flera heta chanser från Christiano Ronaldo får han sedan sätta sitt andra mål för kvällen. I den 74:e minuten blir han frispelad av Nani, fintar bort en holländare och lägger in bollen bakom Stekelenburg.

Holland försökte sig på en offensiv de sista minuterna, men kom aldrig särskilt nära. De är nu ute ur EM, med noll poäng.

Portugal slutade tvåa i gruppen med sex poäng, efter Tyskland som vann sina samtliga gruppspelsmatcher.