Sjevtjenkos saga fällde Sverige i premiären

Bilden:Zlatan gav Sverige ledningen, och fansen förhoppningar. Men den levande legenden Andrij Sjevtjenko tog på, bara några minuter, ner svenskarna på jorden.

Erik Hamrén valde att mönstra en offensiv startelva till EM-premiären mot
Ukraina. Anders Svenssson förpassades till bänken, Ola Toivonen tog plats som vänsterytter, Rasums Elm centralt och som forward fick Markus Rosenberg chansen.

Första halvlek slutade mållös, men gick på poäng klart till Ukraina.

I den andra halvleken kom Sverige ut med en helt annan aggressivitet. Man pressade högt och vann ofta bollen på offensiv planhalva.

Pressen skulle också bära frukt. Sebastian Larsson slog ett långt inlägg till Kim Källström som släppte bollen vidare inåt, till Zlatan. Den svenska storstjärnan styrde in ledningsmålet från nära håll, och drömmen om en seger levde.

Men den ukrainske nationalhjälten Andrij Sjevtjenko ville annolrunda. Bara ett par minuter efter Sveriges ledningsmål nådde den förre Milan-anfallaren högst på ett inlägg och nickade in kvitteringen.

Sju minuter senare var det dags igen. Sjevtjenko lurade Zlatan på en hörna, slet sig fri och nickade in ledningsmålet.

Förlusten innebär att Sverige nu försatt sig i en knepig situation, seger mot England på fredag är nog ett måste om det ska bli slutspel.

Ukraina-Sverige 2-1 (0-0)

0-1 Zlatan Ibrahimovic (52), 1-1 Andrij Sjevtjenko (55), 2-1 Andrij Sjevtjenko (62).

Varningar, Sverige: Kim Källström, Rasmus Elm.

Domare: Cüneyt Cakir, Turkiet.

Publik: 60 000 (Kiev).