Svagt genrep av Sveriges premiärmotståndare

Ukrainas förbundskapten Oleh Blochin fick knappast de svar han ville ha kring lagets defensiv i fredagens förlust mot Österrike.

Förlusten skrevs till 2-3, men spelet bakåt uppvisade större blottor än så.

Det är uppenbart att Sveriges premiärmotståndare i fotbolls-EM brottas med rejäla problem i försvarsspelet, inte minst på målvaktssidan.

Österrike, utan flera nyckelspelare, kunde relativt enkelt störa ukrainarnas backlinje och Ukrainas spel var generellt blekt och tempofattigt matchen igenom. Det offensiva spelet kom igång någorlunda först när Andrij Sjevtjenko byttes in i andra halvlek.

Oleh Blochin valde att göra två förändringar till matchen mot Österrike, jämfört med matchen mot Estland tidigare i veckan. Förutom en justering i backlinjen fick Oleksandr Horjajnov förtroendet mellan stolparna, något han knappast kommer att få igen.

34-årige Horjajnov svarade för tre riktigt tveksamma ingripanden i matchinledningen, bland annat vid den österrikiska frispark som gav hemmalaget ledningen redan efter tre minuter.

Horjajnov byttes också ut i paus. Ersatte gjorde unge Maksym Koval, normalt andremålvakt i Dynamo Kiev, vilket säger en del om målvaktssituationen för ukrainarna.

Ukraina såg vilset ut hela första halvleken men med inbytte Andrij Sjevtjenko fick man litet bättre fart på spelet framåt i andra halvlek.

Ukraina kvitterade också Österrikes ledning två gånger om genom den offensive högerbacken Oleh Husiev, men hemmalaget fick dock sista ordet med 3-2 i slutminuterna.

Husiev, tillsammans med högermittfältaren Andrij Jarmolenko och Sjevtjenko tillhörde få positiva inslag för ukrainarna på fredagskvällen.

För Ukraina väntar nu fortsatt träningsläger i Österrike och sedan genrep mot Turkiet den 5 juni. Då måste man uppvisa en betydligt bättre defensiv och högre tempo om man ska kunna oroa Sverige i premiärmatchen den 11 juni.