AIK besegrade Luleå på Hovet

Bilden:Efter en lite svag första period kommer AIK ut i andra perioden med enorm energi och kan vända matchen. Man går från 0-1 till 3-1 i en av de bästa perioder AIK har spelat den här säsongnen.

AIK knockade Luleå med tre mål på drygt tio minuter och kvitterade till 1-1 i matcher i SM-kvartsfinalserien.Oscar Ahlström låg bakom AIK:s 4-2-seger med ett mål och en magisk framspelning.

Sebastian Enterfeldt svarade för Luleås andra självmål i matchen när AIK gjorde 4-1. Han styrde in Jonas Liwings passningsförsök i eget mål. Enterfeldt gjorde sedan mål i rätt bur när han reducerade till 4-2.

– Vi kommer in i en liten svacka i de sista två perioderna och jag tycker inte att vi kommer upp i normal standard. De är aggressiva och är heta på andrapuckarna och vi är inte riktigt där, säger Luleås Sebastian Enterfeldt.

Luleåforwarden Chris Abbott fick matchstraff efter en ful tackling i ryggen på AIK:s Rastislav Pavlikovsky och riskerar avstängning. Pavlikovsky dundrade in med huvudet före i sargen och fick lämna isen på bår.