AIK kopplade greppet direkt mot Skellefteå

Bilden:Fyra mål i slutperioden och en fenomenal Viktor Fasth i målet. Då vann också AIK den första semifinalen mot Skellefteå på bortaplan med 4-1.

Det är nog hög tid nu att ta Stockholmslaget på fullaste allvar.

Matchhjältar vid sidan av Viktor Fasth blev Josh MacNevin, Daniel Bång och Kent McDonell som avgjorde matchen med sina mål i den tredje perioden.

Stockholmslaget bjöd upp till en hysterisk fartfest och överglänste skridskostarka Skellefteåspelare. Efter den första chocken fick även hemmalaget fart på benen och målchanserna avlöste varandra.

Med Viktor Fasth i ena målet och Joacim Eriksson i det andra dröjde det ändå länge innan nollan i målprotokollet spräcktes.

Semifinalens inramning var onekligen lite annorlunda med en hemmapublik som skanderade "AIK" och lyfte upp stora blockbokstäver med texten "Framåt AIK". I Skellefteå finns bara ett AIK - och det är inte samma lag som i resten av landet.

Match 1 i semifinalspelet:

Skellefteå-AIK 1-4 (0-0, 0-0, 1-4)

Tredje perioden: 0-1 (2.23) Josh Macnevin (Kent Mcdonell, Tobias Viklund), 1-1 (10.41) George Holloway (Joakim Lindström, Jimmie Ericsson) spel fem mot fyra, 1-2 (13.11) Daniel Bång (Jonas Liwing, Dick Tärnström), 1-3 (16.10) Kent Mcdonell (Johannes Salmonsson, Josh Macnevin), 1-4 (19.21) Tobias Viklund mål i tom kasse.

Skott: 40-39 (14-17, 10-12, 16-10).

Utv, Skellefteå: 1x2. AIK 1x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 5 541.