Mållöst men inte hopplöst för Milan

Zlatan Ibrahimovics Milan höll emot Barcelona på San Siro och skaffade sig ett bra läge inför returmötet.

Efter bara tre minuter så hade Milans Robinho och Ibrahimovic två jättelägen. Och tio minuter senare så sprang sig Zlatan fri mot Valdes i Barcelona-målet men sköt inte bättre än att målvakten kunde rädda.

Så många fler jättechanser är så är det sällan man skaffar sig mot Barcelona, och så blev det också denna match.

Om detta kan sägas ha varit det negativa för Milan, så får resten kanske tillskrivas pluskontot.

För visst hade Barcelona det mesta av bollen och visst var det riktigt nära flera gånger. Till exempel så skulle dom nog haft en straff i den första halvleken, och Messi hade flera bra avslut.

Men Milan, utan skadade stjärnbacken Thiago Silva, stod emot bra när man blandade hög press med alla-utom-Zlatan-runt-straffområdet.

0-0 innebär ändå ett bra läge för Milan inför returen nästa tisdag. 1-1 eller 2-2, så skulle de regerande mästarna vara ute och Zlatans Champions league-drömmar få vingar.