Tamt Luleå föll mot AIK

AIK tog greppet om kvartsfinalen mot Luleå genom att vinna med 3-2 i Coop arena på onsdagskvällen.Imponerande försvarsspel och kvicka spelvändningar låg bakom segern. Ställningen i kvartsfinalserien är nu 2-1 till AIK i bäst av sju matcher. Första perioden blev mållös men intensiv med smågruff i varje byte. I andra perioden tog AIK greppet om matchen med tre mål på tre minuter. Första målet gjordes i numerärt överläge av Stefan Johansson, tvåan satte Kent McDonell efter gnistrande fint samspel med kedjekompisarna Joakim Nordström och Johannes Salomonsson.

Trean stod Daniel Bång för, i numerärt underläge. Bång slalomåkte sig ren med Luleås målvakt Johan Gustafsson och snärtade in pucken.

Norrbottningarna samlade ihop sig efter chocken och höjde intensiteten. I slutet av perioden gav pressen resultat när Johan Fransson kunde reducera till 1-3.

I början av slutrundan reducerade Niklas Olausson till 2-3 sedan Viktor Fasth misslyckats att få undan en stoppad puck bakom kassen.

Luleå satte AIK under konstant press resten av perioden och bjöd på högklassig anfallshockey. Men Viktor Fasth gjorde inga fler misstag, och räddade sitt lag när puckarna haglade mot mål.