Bomben: Rosenberg uttagen i EM-truppen


Bilden:Det blev ingen John Guidetti i EM-truppen. I stället väljer förbundskapten Erik Hamrén att ta in Tysklandsproffset Markus Rosenberg.


Ingen John Guidetti, men väl Markus Rosenberg som så sent som 2011 tackade nej till landslagsspel.

– Jag har haft ett snack med honom i veckan och jag tycker att Markus (Rosenberg) är duktig. Det känns bra att han är tillgänglig, inte minst när John (Guidetti) inte är tillgänglig, säger Erik Hamrén till Radiosporten.

Däremot kom fotskadade Johan Elmander med i truppen, trots att de första rapporterna kring hans skada sade att han troligen kommer att missa EM.

– Landslagsläkaren Leif Swärd bedömer det som att det finns goda möjligheter att Elmander kan spela i EM, och då bedömer jag att Elmander är så pass viktig för oss att vi tar med honom, sa förbundskapten Erik Hamrén på presskonferensen och tillägger i en senare intervju med Radiosporten:

– Den spricka han har i ett ben i foten var rätt ben, om jag uttrycker mig så. Vår läkare var positiv och menar på att det finns stort hopp om att han kan vara med och spela i EM.

Samme läkare, Leif Swärd, undersökte även John Guidetti på söndagen, men där var beskedet desto dystrare . Swärd gjorde där bedömningen att den talangfulle anfallaren inte kommer att kunna spela i EM.

I övrigt var det den väntade 23-mannatruppen som Hamrén presenterade. Möjligen höjdes något litet ögonbryn över att vänsterbacken Oscar Wendt inte fick plats.

 

Sveriges EM-trupp:

Målvakter:
Andreas Isaksson
Johan Wiland
Pär Hansson

Försvarare:
Mikael Lustig
Olof Mellberg
Andreas Granqvist
Martin Olsson
Jonas Olsson
Mikael Antonsson
Behrang Safari

Mittfältare:
Rasmus Elm
Sebastian Larsson
Anders Svensson
Kim Källström
Pontus Wernbloom
Samuel Holmén
Emir Bajrami
Christian Wilhelmsson

Anfallare:
Zlatan Ibrahimovic
Johan Elmander
Tobias Hysén
Ola Toivonen
Markus Rosenberg

 

Källa:sr.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback