Devils har Lundqvists Rangers på rygg

New York Rangers hämtade upp 0-3-underläge till 3-3. Men New Jersey vann med 5-3 och kopplade greppet om Stanley cup-semifinalen.

Det var inte kul att heta Henrik Lundqvist i början av onsdagens möte i Madison Square Garden.

Den svenske ishockeymålvakten fick en mardrömsstart på den femte semifinalen mot New Jersey. Stephen Gionta spräckte Lundqvists nolla redan efter 2.43. Patrik Elias och Travis Zajac utökade, och innan tio minuter var spelade låg New York Rangers under med 0—3 inför hemmapubliken.

Men Rangers reste sig. Brandon Prust reducerade innan första perioden var över, Ryan Callahan satte 2—3 i mittperioden, och när Marian Gaborik hittade rätt 17 sekunder in i slutperioden stod det plötsligt 3—3 inför 18 200 åskådare i det prestigeladdade östkustderbyt.

I slutet var ändå New Jersey starkast. Ryan Carter satte 4—3 med mindre än fem minuter kvar, och när Rangers plockade ut Lundqvist kunde Zach Parise fastställa slutresultatet i tom kasse.

Därmed har New Jersey, som bara sköt 17 skott på hela matchen, greppet om semifinalmötet med 3—2. Nästa match spelas på New Jerseys hemmais, där laget har chansen att säkra en plats i Stanley cup-final mot Los Angeles.

Ny Rangers-New Jersey 3-5 (1-3,1-0,1-2)

NY Rangers: Brandon Prust, Ryan Callahan, Marion Gaborik. Målvakt: Henrik Lundqvist 75,0 procent.
New Jersey: Stephen Gionta, Patrik Elias, Travis Zajac, Ryan Carter, Zach Parise. Målvakt: Martin Brodeur 89,3 procent.

New Jersey leder med 3-2 i matcher