Första 25 minuterna räckte för Sverige mot Island

En bra första halvlek och en sämre andra gav Sverige 3-2 mot Island.

Sverige inledde matchen på absolut bästa sätt. Redan efter två minuter kom 1-0. Och vilket mål, sen. Markus Rosenberg hittade ut till Sebastian Larsson på högerkanten med en fin passning. Larsson slog ett perfekt inlägg till Zlatan, som på volley pricksköt 1-0, vid bortre stoplen.

Bara kvarten senare var det dags igen. Zlatan snurrade friskt i straffområdet, bjöd på en fint av världsklass som lurade en isländsk back fullständigt, och hittade Ola Toivonen med inspelet. Toivonen hade inga problemn att stöta bollen i det öppna målet och 2-0 var ett faktum.

Första 25 minuterna fick de svenska fansen att drömma om EM-guld. Men sen hände något. Tempot sjönk och Island kom in i matchen, och lyckades också reducera. Sigthorsson smög upp mellan de svenska mittbackarna och nickade in Skulasons inlägg.

I andra halvleken var spelkvaliten lägre. De många bytena gjorde att matchen blev sönderryckt och målchanserna uteblev.

Sverige spelade ändå upp sig i slutet av halvleken och med drygt tio minuter kvar gjorde Christan Wilhelmsson 3-1. Pontus Wernbloom snappade upp ett misslyckat isländskt uppspel och slog en fin djupledspassning till Chippen som inte gjorde något misstag, fri med målvakten.

På matchens sista spark lyckades Island reducera ytterligare en gång. Jonasson nådde högst på en hörna och matchen slutde därmed 3-2.

Sverige-Island 3-2 (2-1)

1-0 Zlatan Ibrahimovic (2), 2-0 Ola Toivonen (14), 2-1 Kolbeinn Sigthorsson (26), 3-1 Christian Wilhelmsson (77), 3-2 Hallgrimur Jonasson (90).

Varningar, Island: Aron Gunnarsson, Rurik Gislason.
Domare: Peter Ramussen, Danmark.
Publik: 14 379.