Inget lag förtjänade segern på Olympia

Bilden:Chansfattigt, med låg spelkvalitét. Så sammanfattas Helsingborg - AIK bäst. 0-0 var ett rättvist resultat i en match där inget lag var värda att vinna.

Helsingborg - AIK var en tillknäppt tillställning med få klara målchanser.

Första halvlek var mycket jämn. AIK kom vid ett par tillfällen runt på vänsterkanten, där Martin Mutumba hade ett övertag på HIF:s Emil Krafth. Men inläggen höll allt som oftast dålig kvalitét.

Just dålig kvalitet var något återkommande i första halvlek. Det slaravades mycket från bägge håll och Radiosportens Gunnar Brink tyckte att första halvan av matchen var "medioker".

I andra halvlek fortsatte slarvet. Mycket tappade bollar och missriktade passningar. Helsingborg lyckades ändå få ett visst grepp om händelserna. Men AIK var inte ofarliga i sina kontringar. Helgi Danielsson snodde bollen utanför HIF:s straffområde men Pär Hansson kunde reflexrädda islänningens vänsterskott.

I slutet av matchen pressade Helsingborg på för ett segermål. Men anfallen var allt ofta uddlösa. Ett par farliga inspel var allt man åstadkom och efter 93 minuter tyckte domare Martin Hansson att det fick räcka och blåste av tillställningen. 0-0 var rättvist i en dålig fotbollsmatch.För AIK:s del innebar poängen att man fortfarande är det enda obesegrade laget i Allsvenskan och att man på sju matcher endast har släppt in tre mål.