Martin Brodeur överglänste Henrik Lundqvist i Rangerskassen.

Loading...

Bilden:New Jerseys Martin Brodeur,40 var tillbaka i gammal god form i den andra Stanley cup-semifinalen borta mot New York Rangers.

Den 40-årige målvakten låg bakom New Jerseys 3—2-seger vilket innebär att det står 1—1 i matcher.

Fyra gånger utsedd till NHL:s bäste målvakt och tio gånger uttagen i All star-laget. Flest hållna nollor och flest segrar.

Martin Brodeur, som gör sin tjugonde säsong i New Jersey, har en lång meritlista och är i år ute efter sin fjärde Stanley cup-ring. I mötet med New York Rangers svarade han för ett flertal kvalificerade räddningar och överglänste Henrik Lundqvist i Rangerskassen.

– Han (Brodeur) gjorde några avgörande räddningar. Han är historiens bästa målvakt, sade Ilja Kovaltjuk, som sköt 1—0, till NHL:s hemsida.

Inte ens hemmalagets slumpartade 1—1-kvittering tidigt i mittperioden förmådde skaka om Brodeur. Pucken studsade i sargen bakom och därefter på Brodeur in i mål.

- Det är något man måste ruska av sig, men visst skakade jag på huvudet, sade målvakten.

Rangers tog även ledningen genom Chris Kreider, framspelad av Anton Strålman. Sedan var festen över för hemmafansen i Madison square garden. Ryan Carter kvitterade i slutet av andra perioden. Och 2.31 in i tredje perioden styrde David Clarkson in 3—2 bakom en skymd Henrik Lundqvist.

Närmast väntar två matcher i New Jersey.

Källa:sports.espn.go.com/nhl/photos