Nytt självmål av DIF gav Gefle poäng på Stadion

Bilden:
Magnus Pehrsson
var inte glad efter ytterliggare ett självmål i baken......

Andra självmålet på tre matcher. Oturen fortsätter att grina Djurgården i ansiktet sedan lagkaptenen Joona Toivo hjälpt målsnåla Gefle att ta en poäng efter 1-1 på Stockholms Stadion.

I derbyt den 8 maj gjorde Djurgårdsbacken Marc Pedersen självmål i 88 minuten vilket gav AIK 1-1 och en poäng.

Mot Åtvidaberg senast hade Djurgården tre till synes säkra poäng i sin hand. Men i 86:e minuten tilläts gästerna kvittera till 1-1 på sitt första avslut på mål.

Mot Gefle på torsdagen var det återigen Djurgården som förde matchen även om Gefle kom i några farliga kontringar. Och när gästerna fick frispark från långsidan i 18:e minuten bjöd Djurgården på poäng - igen.

Djurgårdsbacken Joona Toivo hoppade upp för att rensa men nickade i stället in bollen i eget mål.

Men poängtappet var inte Djurgårdens enda huvudvärk. I 75:e minuten sprang backen Marc Pedersen in i en reklamskylt vid en bollduell, skadade ena benet och fick bäras ut på bår.