Real Madrids första guld sedan 2008

Nu är det klart. Det som de flesta spanska fotbollsintresserade vetat länge. Att Real Madrid brutit Barcelonas segersvit i spanska ligan och nu kan kalla sig mästare.

Barcelonas 4—1 mot Malaga tidigare på onsdagen skrämde inte Real Madrid. De vitklädda gick ut och körde över Athletic Bilbao med 3—0 efter att ha fixat 2—0 redan de första 20 minuterna.

Gonzalo Higuain och Mesut Özil satte de första målen sedan Cristiano Ronaldo tidigt missat en straff i jakten på Leo Messi i skytteligan. Nu kom hans 44:e mål i stället i den andra halvleken när han nickade in 3—0.

Efter matchen firade Real-spelarna tillsammans med sin tränare José Mourinho som nu kan kalla sig mästarcoach i de tre största europeiska ligorna.

Guld i Italien med Inter, guld i England med Chelsea och nu guld i Spanien.

Med tre mål för Barcelona mot Malaga satte 24-årige Lionel Messi på onsdagen ännu ett rekord i sin karriär.

Med 68 mål totalt är han bäste målskytt hittills i en europeisk fotbollsliga. Det tidigare rekordet hade Gerd Müller från säsongen 1972—73 med Bayern München.

Messis hattrick var hans sjunde i ligan för säsongen, en notering han delar med Cristiano Ronaldo, Real Madrid. Messi har gjort 46 ligamål.