Säker seger mot Tjeckien med 4-1

Bilden:Niklas Kronwall blockerar ett skott från Lukas Krajicek.

Tre Kronor inledde matchen klart bäst och satte högsta fart redan från början. 1-0 kom efter bara två minuter. Johan Franzén var sist på pucken, i en tilltrasslad situation framför målet. 1-0 stod sig sedan perioden ut.

Bara en minut in i den andra perioden utökade Sverige ledningen. NIklas Kronwall sköt ett vinkelskott som letade sig in bakom den tjeckiske målvakten.

Efter 2-0 målet kom Tjeckien in i matchen, dock utan att skapa rejäla målchanser. Tre Kronor var bra i perioder och 2-0  efter två perioder var rättvist.

I den tredje perioden tilläts Tjeckien ha lite längre anfall. Men som tidigare saknades målchanser. En reducering skulle ändå komma. Viktor Fasth gav bort pucken och Petruzalek kunde enkelt göra 2-1.

Med tio minuter kvar kom det avgörande 3-1. Niklas Persson sköt ett skott som Joel Lundqvist styrde upp i nättaket. I slutskedet kunde sedan Persson fastställa resultatet till 4-1, i tom bur.