Satan vad bra, Slovakien

VM:s största skräll är ett faktum. Slovakien slog Tjeckien i semin och är klara för final mot Ryssland i morgon.
Miroslav Satan frälste sitt lag genom att göra två mål och en assist när Slovakien slog Tjeckien med 3-1 i semifinalen i hockey-VM.
Det första målet kom i den första perioden. Ur dålig vinkel sköt 38-åringen pucken längs isen och in under Jacub Kovar i Tjeckiens mål.
Efter en svag första period kom tjeckerna tillbaka i den andra. Michael Froliks kvittering var rättvis. Med ett rappt handledsskott satte han 1-1, och inför den tredje perioden var det helt jämt.
Då klev Miroslav Satan in i handlingen igen. Perioden var bara sekunder gammal när slovakerna vann pucken och ställde om blixtsnabbt. Satan kom fri med målvakten och gjorde inget misstag.
Minuter senare var det dags igen. Satan hittade till Libor Hudacek, som satte trean.
Efter 3-1 målet lyfte Tjeckien upp spelet och pressade stundtals hårt i slutskedet, men utan utdelning. Skrällen var ett faktum.

I morgondagens final väntar Ryssland, och Slovakien får åter en gång ta på sig rollen som underdog.

Tjeckien-Slovakien 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)
Första perioden: 0-1 (15.52) Miroslav Satan (Andrej Sekera, Ivan Baranka).
Andra perioden: 1-1 (10.45) Michael Frolik (Tomas Plekanec).
Tredje perioden: 1-2 (0.56) Miroslav Satan (Michal Handzus) spel fyra mot fem,
1-3 (4.23) Libor Hudacek (Tomas Surovy).
Skott: 37-28 (8-11, 14-7, 15-10).
Utv, Slovakien: 3x2.