Ukraina imponerar inför EM - slog "lätt" Estland

Sveriges premiärmotståndare i EM, Ukraina, visade gryende form när Estland slogs tillbaka med klara 4-0 på måndagskvällen.

Det var en disciplinerad och initiativrik offensiv som låg bakom Ukrainas klara seger över ett blekt Estland i österrikiska Kufstein. Mycket av segerarbetet gjordes i den första halvleken.

1-0 kom redan i nionde minuten efter ett samarbete på högerkanten mellan den anfallsvillige backen Oleh Husiev och yttermittfältaren Andrij Jarmolenko. Jarmolenko svarade för ett vackert avslut och låg sedan dessutom bakom 2-0 som slogs in på straff av Husiev.

Innan pausvilan spädde anfallaren Andrij Voronin på ledningen till 3-0, återigen efter ett snyggt förarbete av Jarmolenko på högerkanten.

Ukrainas förbundskapten Oleh Blochin valde att lufta bänken rejält till den andra halvleken och bytte bland annat in förre Milanproffset, 35-årige Andrij Sjevtjenko.

Han tackade direkt för förtroendet och låg bakom 4-0 med en läcker frispelning. Ukraina fortsatte att imponera offensivt och hade flera klara chanser till att dryga ut ledningen.

Estland hade några få halvchanser i den andra halvleken, men inte av den kalibern att de vållade Ukrainas ifrågasatta defensiv några större problem.

Ukraina fortsätter nu sitt träningsläger i Österrike och på fredag väntar just Österrike i en träningslandskamp i Innsbruck, vilket kommer att vara en bättre värdemätare än det motstånd Estland presterade på måndagskvällen.

Närmast på schemat står dock laguttagningen för den ukrainska ledningen. Senast under tisdagen måste Oleh Blochin ta ut sin 23-mannatrupp till EM.