Zlatan snuvade Hammarby på segern

Falkenbergs Zlatan Krizanovic löpte fint i djupled och ordnade 2-2 borta mot topplaget Hammarby på måndagskvällen.

Det var knappt tio minuter kvar av ordinarie speltid när Falkenberg stack upp i ett fint anfall och lyckades kvittera Hammarbys välmotiverade 2-1-ledning.

Matchen slutade 2-2 trots massiv press från hemmalaget i slutminuterna. Tredjeplacerade Hammarby har nu inte vunnit på tre raka matcher (två förluster och nu ett kryss) efter succéstarten med fem segrar av sex möjliga.

Christophe Lallet inledde annars målskyttet efter dryga kvarten på Söderstadion när han nickskarvade in bollen efter en fint slagen frispark av Andreas Dahl.

Victor Sköld gav kvalplatsplacerade Falkenberg hopp i den andra halvleken med sitt snygga 1-1-mål från nära håll.

– Det var bara att sätta dit foten. Jag lyckades få in den under ribban så det var skönt, säger Victor Sköld till Radiosporten.

Men hoppet släcktes omgående när amerikanen Billy Schuler i stort sett på egen hand snurrade upp gästernas försvar och sköt 2-1 högt invid ribban.

Men Zlatan Krizanovic tystade alltså Söderstadion i matchminut 81 när han elegant passerade bollen förbi utrusande Johannes Hopf i Hammarbys mål.

– En pinne är bra och vi oroar oss inte för tabellplaceringen. Vi tittar uppåt, säger Sköld.

I måndagslvällens andra match bortabesegrade Ängelholm Umeå. Skåningarna vann med 3-1. Ängelholm skuggar därmed Hammarby i tabellen. Stockholmarna har två poäng ner till ÄFF.

Hammarby-Falkenberg 2-2 (1-0)

1-0 Christophe Lallet (16), 1-1 Victor Sköld (52), 2-1 William Schuler (53), 2-2 Zlatan Krizanovic (81).

Publik: 7 889.