Banguras mål sänkte PSV Eindhoven

Bilden:AIK stod för en mycket bra insats mot PSV. Genom ett strålande försvarsspel och en vass Bangura på topp kunde man vinna med 1-0.

Förhållandena var inte optimala när AIK tog emot PSV på Råsunda. Det var kallt och planen var i väldigt dåligt skick och fylld med stora mängder sand.Efter tolv minuter fick AIK utdelning på sina kontringar när Mohamed Bangura fick bollen längs högerkanten. Han trixade runt lite innan han tog sig in i straffområdet och skickade in bollen i det bortre krysset. Skottet var helt otagbart för PSV-keepern.PSV flyttade upp positionerna i andra halvlek och pressade bakom AIK än mer, dock med fortsatta svårigheter att skapa något riktigt farligt. Solnaförsvaret var stabilt även fortsättningsvis och på topp låg Celso Borges och Bangura och lurade. Den sistnämnda kunde stundtals ensam sysselsätta hela PSV-försvaret.

Matchen led mot sitt slut och PSV tryckte på allt mer, men AIK låg fortsatt samlat. Vid något tillfälle kom holländarna igenom, men då fanns det alltid någon som stoppade dem. Ena gången var det Turina, andra gången Nils-Eric Johanssons fot.

Efter tre minuters tillägg stod AIK som segrare efter en imponerande insats. En gedigen laginsats toppat med Banguras mål och uppoffrande spel.