"El" classico : Sundsvall forcering räckte inte

Gif Sundsvall vände 0-1 till ledning 2-1 när matchen mot Åtvidaberg återupptogs på torsdagen. Men ett sent kvitteringsmål från hemmalaget skickade tillbaka "giffarna" under kvalstrecket.

Efter en dryg timme försvann strömmen i det allsvenska mötet mellan Åtvidaberg och Sundsvall på onsdagskvällen.

Åtvidaberg hade då ledningen med 1-0 när en trsig transformator släckte ner arenan helt och matchen bröts i den 63:e minuten.

Matchen fick i stället spelas färdigt på torsdagen, och avbrottet såg ut att spela bortalaget i händerna.

Roger Risholt satte 1-1 för Sundsvall i den 80:e matchminuten, alltså efter en dryg kvarts spel. Sedan ökade Emil Forsberg på gästernas målskörd två minuter senare till 2-1.

Tre poäng skulle innebära att Sundsvall passerade Syrianska i kampen kring kvalstrecket. Men de förjoppningarna grusades när Mattias Mete kvitterade för Åtvidaberg i den 88:e minuten.

Sundsvall ligger nu i stället kvar på kvalplats på 29 poäng, två bakom Syrianska som har 31. Det innebär att Sundsvall måste vinna mot Häcken i sista omgången samtidigt som Syrianska måste förlora mot Kalmar för att Norrlandslaget ska undvika kval.